Ressursforsvar

Ressursforsvar er når en hund viser tydelig forsvar for sine ressurser, hunders ressurser kan være mat, leke, tyggeben, sengen sin og alt mulig annet hunden kan få tak i og ser på som sitt eget. Det er helt naturlig og veldig forståelig at de vil forsvare ressursene sine og vi ser ofte at hunder som er vokst opp i en større flokk ofte tilegner seg mer ressursforsvar. Hunder som har fått for lite mat i valpekassen eller har ofte blitt tatt bort fra moren for tidlig i livet kan også utvikle ressursforsvar. De aller fleste hunder har nok minst en gang i livet vist tegn til ressursforsvar og det er helt greit, de skal få lov til å si ifra hvis annen hund kommer bort til deres matskål og prøver å stjele til seg noen biter, de skal også få lov til å si ifra om en yngre hund, kanskje en valp, prøver å ta tyggebeinet som den eldre hunden tygger på. 

Et ressursforsvar er derimot et problem når hunden aldri lar noen nærme seg hverken mat, tygge ben eller noe annet den har i munnen, den skal tåle at mennesker går i nærheten når den har mat eller hvis den har en leke i munnen. Jeg hadde et tilfelle hvor en hund forsøkte i all frustrasjon å bite meg fordi jeg hadde hånden min i nærheten av hunden mens den hadde et gress strå i munnen, dette er et ekstremt tilfelle av ressursforsvar og er veldig stressende for denne hunden, heldigvis var det en pomeranien så skaden var ikke stor, men om dette hadde vært en schæfer ville dette vært veldig alvorlig. 

Istedet for å skrive hele prosessen ved å trene bort ressursforsvar vil jeg heller legge ved en link til en youtube video hvor en veldig dyktig hundetrener forklarer dette. 

Om du ikke får det til eller problemet er såpass stort at du ikke tør å prøve, ta gjerne kontakt så kan vi trene på det sammen. 

Mitt telefon nummer 94400100

©2019 by NoStress. Proudly created with Wix.com