Search

Gå forbi!

Hundeeiere, det er så mange av oss, og veldig mange burde ikke hatt hund.

Når du går på tur med lille puddingen din og dere ser en annen hund med en eier som prøver å holde kontroll på hunden som tilsynelatende vil hilse, gå forbi!


Dette skjer meg veldig ofte og jeg begynner å bli lei. Jeg selv har en hund hvor jeg gjorde noen små feil i valpetiden, jeg ville veldig gjerne at han skulle hilse på så mange som mulig og glemte å trene på å ikke hilse. Han har da, etter en stund, fått en stor forventning av å hilse på alle hunder på tur og den forventningen gikk gradvis over i en frustrasjon. Det er veldig vanlig og skjer ofte med hunder, det kan se ut som at de er sinna, men de er heller bare så utrolig frustrert av å ikke få hilse og girer seg unødvendig mye opp.


Måten jeg har valgt å trene dette bort er ved å finne avstanden vi kan ha til en annen hund før Amigo begynner å reagere og deretter bruker denne avstanden så godt det lar seg gjøre. Jeg går over på andre siden av gaten om jeg møter en annen hund på fortauet, bruker meg selv eller store gjenstander som blokkade og snur om hunden kommer for tett innpå uten mulighet til å bruke avstand. Men dette er vanskelig å utføre totalt hele tiden, det hender andre hunder kommer brått på og vi ikke får muligheten til å snu. Om du ser en hundeeier sitte ned ved hunden sin og prøver å roe den, eller står foran hunden, gå forbi!


Dette vet jeg at mange reagerer på, jeg besøker ofte hundeeiere og hjelper de med diverse vaner de gjerne vil endre hos hunden sin og 70 % av tilfellene omhandler møte av andre hunder. De forteller ofte at det blir ubehagelige møter med andre hunder og eiere da den andre eieren ikke respekterer at de ikke skal hilse.


Jeg har hørt alt av ''har du ikke kontroll på hunden din eller?'', ''hunden min er snill altså'', ''stakkars hunden din, får den ikke lov til å hilse på andre hunder?''. Nei, jeg har ikke full kontroll på hunden min om det står en annen hund en halv meter unna. Ja hunden din er sikkert kjempe snill, det er min også, men han skal ikke hilse. Nei det er ikke synd på hunden min, han har godt av å ikke hilse på alle hunder på tur.


Bare gå forbi!

21 views

Mitt telefon nummer 94400100

©2019 by NoStress. Proudly created with Wix.com