Search

Fire personer bitt, to sterkt nedkjøt

Updated: Apr 1

Kl 16 i dag (tirsdag 31 mars) kjørte kjæresten min og jeg bortover hovedveien i Mjøndalen ved Drammenselva. Vidar roper at jeg må se til høyre, der ser vi en hund henge i armen til ei jente med en håndfull mennekser rundt. Vi snur i rundkjøringen og jeg hopper ut midt i veien, løper over veien og ned til elva.


Jeg måtte løpe et stykke og på veien ser jeg at den ene jenta (slutten av 20 årene) blir dratt bortover bakken av hunden mens hund skriker "den kommer til å drepe meg". En gutt (også i 20 årene) prøver å dra hunden bort, men blir selv stygt bitt.


Når jeg omsider kommer meg over veien og ned skråningen blir jeg møtt av en gutten som ligger rett ut med en blodig arm, en syklist med mobilen til øret, en mann med en pinne i handa, en jente som holder noe som ser ut som en amerikansk bulldog og en jente i vannet. (Hun som var i vannet var kjæresten til eieren og hun som holdt hunden var venninnen). Det var helt kaos. Jeg spurte jenta som holdt hunden i båndet om hun kan ta han vekk fra jenta i vannet, men da svarer hun at hun er redd hunden vil angripe henne. Hun hadde ingen forsikring for at hunden ikke skulle angripe henne. Jeg går bort til gutten som ligger i skråningen og spør om det går bra med vedkommende, jeg ser kjapt at ingen arterie er tygd over og at han, i forhold til omstendighetene, har det bra.

Når jeg går ned til hunden har den andre jenta også i frykt hoppet i vannet. Hunden ser hverken stresset, redd eller sinna ut, han står bare og stirrer på jentene og for hver gang de prøver å gå litt lenger opp av vannet går hunden uti så de er tvungen til å gå tilbake i det iskalde vannet igjen. Hunden har nå gått inn i et jakt instinkt og kommer ikke til å gi seg.


Som hundetrener burde jeg klare å stoppe denne hunden og få kontroll på han, men da hunden så på meg forsto jeg kjapt at hvis denne hunden angriper meg har jeg neppe kjangs til å komme meg løs, og dessuten kommer ingen av de andre rundt til å gripe inn.


En av de som står på land har en brøytepinne i handa og jeg ber han om å ikke legge den ned. Da hunden kommer bort til han begynner han i frykt å slå hunden. En annen roper "ikke slå hunden", men jeg kontrer med å rope at jo, det skal du! Jeg må bare presisere at både ambulanse og politi ble kontaktet kjapt, jeg ringte ambulanse nesten med en gang jeg kom til stedet, men de var allerede blitt kontaktet.


Jeg forstår fort at her må noen ta kontroll, derfor beordrer alle som står og roper rundt at de må være stille og trekke seg bort fra hunden, noe de forstår.


Da jeg satt meg ned med gutten som lå i skråningen så jeg hvor alvorlig skadet han var. På den ene armen var det opptil fler bitemerker, og tennene til hunden hadde nådd helt inn til beinet i armen. Gutten var overraskende og imponerende nok veldig rolig, men uttrykte at han var veldig svimmel og at det prikket i armen hans. En tilfeldig forbipasserende kom med førstehjelpsskrin og vi fikk sammen lagt på bandasje på sårene.


Vidar kom omsider løpende med en annen mann etter, en stor mann med teppe og pinne i henda, samt en kniv i lomma om ting skulle gå riktig så galt. De skulle få kontroll på hunden og var klar for å avlive den om den skulle gå til angrep. De lister seg bak noen busker ved siden av elven og begynner å rope på hunden, hunden kommer mot Vidar og er helt tydelig klar til å angripe. Vidar gjør det mest fornuftige, tramper i bakken og skriker navnet til hunden etterfulgt av et høyt og tydelig "sitt", noe som ser ut til å fungere. Hunden sitter, men er klar til å angripe når som helst.

Vidar og den andre mannen må gjentatte ganger skrike stopp og sitt for å holde hunden under kontroll. I mellomtiden får jeg og en annen dratt jentene opp av vannet og begynner med en gang å ta av de de våte klærne. Jentene har stått i vannet i lange tider og begynner å vise tegn på hypotermi. Den ene jenten er så i sjokk at hun så vidt tør å gå opp av vannet, hun skriker at hunden kommer til å angripe henne, men hunden er nå et godt stykke unna.


I mellomtiden hadde hunden fått øye på et par joggere som uviten jogget mot en morderiske hund, han så seg ut et nytt mål, men heldigvis fikk de to mennene stoppet han ved å kaste pinner på han.


Rundt denne tiden kommer eieren til hunden og avløser Vidar og den andre helten. På vei opp mot veien drar jeg av den ene jenta genseren og vi setter oss sammen i en varebil. Den andre jenten blir fraktet inn i sykebilen, håndleddet hennes var hovent og blått og hun blødde fra mange steder på armen. Inne i varebilen får jeg kledd av den ene jenta resten av de våte og kalde klærne, hun var veldig rolig og klarte å prate til tross for den nedkjølte kroppen. Varme og tørre klær hjalp litt i en ellers forferdelig situasjon.


Foran i bilen satt en jente med to hunder på fanget og gråt. Ut ifra hva jeg forsto var det disse hundene som var grunnen til at alt skjedde. De hadde passert bulldogen og bullen hadde da gjort utfall på de små hundene. Om de to hundene hadde gjort noe på forhånd som trigget hunden er uvisst, men høyst sannsynlig. Damen som gikk tur med hunden hadde da forsøkt å stoppe hunden og det var da den gikk til angrep på henne istedet.

Sykehus personell tok raskt over for meg og politiet sto klar for et lite avhør fra hva som skjedde i saken. Alt i alt en veldig stresset situasjon.

I en slik situasjon er det viktig at en person tar kontroll og det ble i denne situasjonen meg. Jeg hadde selv ikke blitt bitt og klarte å opptre på en rolig og behersket måte. De andre var flinke til å ta imot instrukser og de som klarte å kontrollere hunden gjorde dette på en veldig bra måte. I ettertid har jeg fått for øret at politiet gikk inn i situasjonen med planer om å skyte hunden, heldigvis for den og alle andre rundt skjedde ikke dette.

Hunden ble tatt med til veterinæren og svlivd bare kort tid etterpå. Hvordan denne hunden har hatt det kan man bare spekulere i, men at den har hatt det vondt er det ingen tvil om. En hund fra kjærlig familie og gode gener ville kanskje aldri gått til angrep, mindre sannsynlig er det at hunden får inn et sterkt jaktinnstinkt på mennesker. Noen mener at dette var en hund som er trent opp i kamp og noen ikke, uansett er den nå død og vil ikke skade noen andre. Men traumene fra dette er det fire personer som må leve videre med, får bare ikke håpe at de får en frykt for hunder i ettertid, det er ytterst få som er av dette kaliberet.


Edit: etter ny info viser det seg at alle de involverte var i relasjon og at hunden ble veldig dårlig behandlet på turen i forkant av hendelsen.


Bildet hentet fra Drammen live 24.

3,388 views

Mitt telefon nummer 94400100

©2019 by NoStress. Proudly created with Wix.com