Search

Jack

Updated: Jan 31


Hunden Jack var en helt spesiell hund, en veldig spesiell case. Hannhund på 3 1/2 år, en jack russel som er familiens første hund. Kanskje ikke den rasen jeg ville anbefalt som første hund, men heller ikke en av vanskeligste. En rase som er avlet opp til å jage grevlinger, den skal jage grevlingen ut av et mørkt hi og må derfor, naturlig nok, være veldig modig og litt frekk. På grunnlag av behøver jacken mye mentalt stimuli og fysisk aktivitet, Jack i dette tilfelle var litt lubben og jeg ble fortalt at han fikk vanlige tisseturer.

Da jeg kom inn i huset til Jack snuste han rundt på meg da jeg satt stille og beit meg løst over armen, jeg tenkte ikke så mye på det, mange hunder har en tendens til å ''holde hender'', men så fort jeg bevege på meg og skulle til å klappe han bet han hardt og knurret, av ren refleks skvatt jeg og trakk til meg armen. Jack bet hele tiden, om jeg tok han på rumpa snudde han seg rundt og bet, om jeg tok på koseteppe hans bet han, om jeg satt på bakken og reiste meg rolig beit han etter meg og knurret tydelig. Jeg lot Jack bite meg, da det ikke var så hardt at det gikk gjennom huden, han hadde bitt til blods før, men om jeg satt rolig og lot han bite slapp han fort. Det virket nesten som at han ble litt satt ut av at jeg lot han bite, og at det hjalp litt. Så hvorfor oppfører Jack seg på denne måten? Er han understimulert? Er han redd? Eller har han bare et enormt stort territorium problem.

En ting er sikkert, og det er at han helt tydelig var understimulert og hadde tatt over styringen i den familien og den styrte han med jernhånd. Ut i møtet kom det en schæfer tispe valp på bare 4-5 mnd på besøk, det første som skjedde var at Jack angrep valpen så hardt at den store schæferen hylte. Dette er veldig unormalt for en voksen hann hund å gjøre. Valpen oppførte seg eksepsjonelt, slikket i munnviken og var veldig ydmyk. For meg ser dette ut som en god blanding av under-stimulans og et stort territorium problem. For at Jack skal forstå at han ikke er sjefen må noen rett og slett være litt sterkere enn han, han hadde hatt godt av å møte en stor, voksen tispe, som ikke lar han bosse henne rundt, en som kan sette han litt på plass, men ikke et menneske først og fremst.

Jeg ser stort potensiale i Jack, han var tøff liten råtass, han var veldig sterk og hadde gjort det veldig bra hvis noen hadde gitt han den treningen han hadde behøvd.

Bildet er ikke av Jack

6 views

Mitt telefon nummer 94400100

©2019 by NoStress. Proudly created with Wix.com