Møte med andre hunder

Å møte andre hunder på tur kan i noen tilfeller være direkte ubehagelig og, i visse tilfeller, til og med flaut. Noen hunder utagerer når de møter andre hunder på tur, men veldig ofte viser de med tydelig språk at e er ukomfortable. Derfor er det viktig å lære om hunders språk.

Ofte vet ikke eier hvorfor hunden utagerer, det kan være en type hund den reagerer på som stor, liten, sort, hvit, eller det kan være eieren til den andre hunden som skremmer hunden, menn, folk med hatt eller mørkhudede mennesker. Hunden kan ha opplevd noe ubehagelig før, og det er ikke alltid eier får med seg alt.


For hunder anses det frekt å gå rett mot hverandre, deres naturlige måte å hilse på er å sirkulere rundt hverandre og bruke god tid før de går bort til hverandre, de vil bruke mange dempede signaler og forholder seg forholdsvis rolig. Det har ingen hensikt å la hunden møte på mange andre hunder på tur, det generer ofte unødvendig stress og har ikke mye med sosialisering å gjøre, med mindre hunden din er en ung valp. For å sammenligne det litt med mennesker så er det ikke normalt at vi snakker med ukjente folk på gaten titt og ofte? Hvis du vil sosialisere hunden din anbefaler jeg heller å bli kjent med noen få hunder og la hunden din leke med disse på et nøytralt sted og et sted de kan løpe rundt uten bånd.


Om hunden din er redd eller usikker i møte med andre hunder, kontakt meg gjerne, det finnes mange løsninger.

Mitt telefon nummer 94400100

©2019 by NoStress. Proudly created with Wix.com