Språket som høres

At en hund bjeffer er helt normalt og det ville vært uvanlig hvis en hund aldri ville gitt fra seg et bjeff eller to. Men hvorfor bjeffer de? 

Mange dyr kommuniserer med lyd, katter mjauer, freser og skriker, hester humrer og knegger, kuer rauter både av glede og redsel og reven har alt for mange lyder for å forklare alle. 

Vi ville aldri prøvd å trene bort mjauing hos katter eller humring hos hester, men hundene våres får ikke alltid lov til å uttrykke seg og vi kommer stadig opp med nye metoder for å trene bort bjeffing.

Før vi skal trene bort bjeffing er det viktig å vite årsaken til at hunden bjeffer, er den sulten? Må den på do? Er det noe som skremmer den? Det er mange grunner til at en hund bjeffer og vi deler det opp i 6 forskjellige kategorier: Forventningsbjeff, varsling, fryktbjeffing, forsvarsbjeffing, lært bjeffing og frustrasjonsbjeffing. Jeg skal ikke gå inn på alle kategoriene, men det er alltid en grunn til at hunden din bjeffer. Men ta for eksempel lært bjeffing, dette er en type bjeffing vi som eiere har tilegna hundene våres, de har lært at hvis de bjeffer får de mest sannsynlig oppmerksomhet, det er lett å kjenne igjen, etter et par bjeff snur hunden seg ofte rundt og venter på at eier skal respondere. 

Alle disse bjeffetypene kan gjenkjenns ved lyden og adferdsmønsteret til hunden. Det hjelper ikke å straffe, skrike eller rope, det vil bare gjøre ting verre. Finn heller ut av årsaken og jobb ut ifra det. Et godt tips er å bruke ''stoppende hånd'', en flat hånd mot hundens hode, ikke rør hunden bare hold hånden mot den, se mot det han bjeffer på og si ''ja se der ja, det går fint'' også få med hunden og finn på noe annet. Dette er en enkel måte å gjøre det på, fungerer ikke nødvendigvis på alle, men på noen.

Hvordan kan jeg hjelpe deg?

Mitt telefon nummer 94400100

©2019 by NoStress. Proudly created with Wix.com